Simon Ericsson

Simon har arbetat som integrationskonsult på Integrio sedan 2020, där han utvecklar integrationsplattformar för olika kunder. Med över 9 års erfarenhet inom branschen hanterar han både tekniska utmaningar och strategiska lösningar.

Min resa på Integrio

Berätta om dig själv och din roll!

Simon heter jag, 35 år gammal, fru och två barn. Jag har jobbat på Integrio sedan 2020, är integrationskonsult och sitter med i två kunduppdrag där jag både utvecklar och supporterar kundernas integrationsplattformar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

En vanlig arbetsdag börjar för mig vid 07:30 och jag fortsätter där jag slutade dagen innan. Det kan vara allt från mindre felsökningar för att lösa incidenter i produktion till mer övergripande uppgifter som att rita upp nya integrationer.

Vad har du för tidigare erfarenheter och hur har det hjälpt dig i din nuvarande roll?

Gjorde 5 år inom samma bransch med samma teknik och liknande metodik. Har haft lite olika roller genom åren, integrationskonsult, projektledare och teamchef. Tror det har hjälpt mig att agera självständigt och möta människor. Jag jobbar både ensam och tillsammans med andra för att uppnå dem gemensamma målen.

Vad är det bästa med att arbeta på Integrio?

Friheten i vardagen är det jag värdesätter mest. Tätt därefter gör kollegorna och roligheterna vi hittar på att Integrio är ett toppenställe att jobba på.

Och varför är det så roligt att arbeta med integration?

Även om vi är i en nischad bransch är det en hel del variation. Varje kundmiljö är olik den andra och som integrationskonsult är man i mitten som får se båda sidorna av integrationerna.

Berätta om ett projekt som du är särskilt stolt över!

På senare tiden är det BizTalk migreringarna för Forex och Lövenskiold. Två stora integrationsplattformar som ville minska förvaltning och fasta kostnader. Kunderna tillsammans med Integrio valde att ”downgrade:a” och resultatet blev riktigt bra. Färre förvältningstimmar och minskade fasta kostnader. Alla nöjda.

Hur ser du på framtiden? Något område du tycker är extra intressant inom integration?

Jag vill fortsätta utvecklas i min roll, lära mig tekniken ännu mer. Vill fokusera mer på molntekniken och Azure plattformen i större utsträckning än jag gjort tidigare.

Vad är ditt bästa tips till andra som funderar på en karriär inom systemintegration?

Man måste inte ha den stora tekniska förmågan på plats direkt. Det lär man sig på vägen. Det är bara att köra!

Ge oss ditt bästa tips på något att se och något att läsa!

TV-serie; One piece! För den som gillar böcker och fantasy så slänger jag ur mig Farseer Trilogy.

Vart hittar man dig en ledig dag?

Det är inte frågan om vart, utan en fråga om med vilka. Med min familj. Vi rör på oss mycket, så det är möjligt att vi på Mörmo IP och spelar eller ser på fotboll. Beroende på årstid är vi kanske uppe i Dalarna och vandrar, cyklar eller åker skidor.

Läs mer om oss som arbetar på Integrio!

INTEGRIO-TEAMET

Bli en del av teamet!

Vi söker ständigt efter talangfulla kollegor som delar vår passion att förena teknik och människor. Var med och skapa förändringar som gör skillnad. Välkommen att bli en av oss!