Mollin Hedman Widegren


Mollin har många hattar på jobbet, och hon älskar att utmana sig själv. Mollin är en nyfiken och erfaren konsult på Integrio som brinner för att förstå kundens behov och skapa lösningar som förenar teknik och människor.

Min resa på Integrio

Berätta om dig själv och din roll!

Jag är en optimistisk och något präktig kvinna på snart 36 vintrar som ständigt utmanar sig själv, så jag har många hattar. Jag är det som behövs – det varierar mellan integrationsutvecklare, scrum master, projekt-/teamkoordinator, förvaltningsledare, verksamhetsutvecklare osv.

Jag tycker om att lära mig nya saker, och få insikt i nya verksamheter! Därför trivs jag väldigt bra som konsult. Hemma försöker jag vara mamma, fru, matte till två katter och en hyvens medborgare som använder sina blinkers.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag kommer till jobbet, häller upp en kaffe och sätter mig vid datorn – sen ser jag av vad dagen bjuder på! Vi jobbar i devops-team med kombinerad support och utveckling, så då kan dagen bjuda på överraskningar. För det mesta består den i koda, driva olika typer av förändringsarbeten/projekt m.m. och hålla ordning på nån enstaka incident.

Vad har du för tidigare erfarenheter och hur har det hjälpt dig i din nuvarande roll?

Som nyexad dataingenjör 2011 började jag min karriär som .NET-utvecklare på Logica (senare CGI). Efter ett jobbtips från en kompis började jag 2015 på iBiz Solutions, på förvaltningsenheten AIM där jag spenderade 7 år som supporttekniker, förvaltningsledare och processutvecklare. Det var en fantastisk resa, men jag kände ett sug efter att börja koda igen – så då svängde jag över till att bli konsult. På vägen har jag samlat på mig certifieringar i både ITIL, Scrum och Azure. Mina samlade erfarenheter hjälper mig dagligen att höja blicken, och de hjälper mig se organisationer och deras strukturer och värdet en integration skapar. Jag började på Integrio i mars 2023, så i skrivande stund har jag jobbat här i ca 1,5 år.

Vad är det bästa med att arbeta på Integrio?

Förmånerna och lugnet. Det är många lugna personer som jobbar här, så stämningen på kontoret brukar i princip alltid vara rofylld!

Och varför är det så roligt att arbeta med integration?

För att man får se och lösa många olika problem, i många olika verksamheter. Integration för mig handlar om att öppna upp för samarbeten mellan verksamheter genom system, och hälften av jobbet ligger många gånger i att förstå behoven personerna bakom systemen har.

Berätta om ett projekt som du är särskilt stolt över!

Jag brukar alltid känna mig stolt över projektet jag sitter i just nu! Varje projekt har sina utmaningar och guldkorn.

Hur ser du på framtiden?

Jag vill fortsätta utveckla mitt ledarskap och min tekniska kompetens. Nån dag vill jag ha en BI-hatt också – för att kunna jobba mer datadrivet. Jag tror att integration och BI kommer gå hand i hand i framtiden, för att ge verksamheter både beslutsunderlag och insikter.

Vad är ditt bästa tips till andra som funderar på en karriär inom systemintegration?

Tänk på att integrationerna går från människa till människa till att börja med, så för att förstå det unika integrationsbehov en kund har krävs ofta en förståelse för vilken utmaning det är i vardagen de behöver hjälp med. Många gånger finns också tekniska och internpolitiska barriärer som man behöver navigera för att hitta en fungerande och hållbar lösning. Därför är integrationsprojekt ofta väldigt speciella, eftersom de involverar många människor för att komma i mål. Så gillar du att prata med alla från IT-chefen till databasadministratören eller ekonomiadministratören, samtidigt som du vill koda och skapa – komsi komsi!

Ge oss ditt bästa tips på något att läsa, något att se och något att spela!

Min bästa bok just nu är Lessons in Chemistry (som Apple-serien är baserad på). Min bästa film är Pride and Predjudice (från 2005). Bästa maträtten är vad än min make lagar (han är fenomenal). Bästa spelet är för tillfället Mariocart eller fiskespelet med min dotter.

Vart hittar man dig en ledig dag?

På vift.

Läs mer om oss som arbetar på Integrio!

INTEGRIO-TEAMET

Bli en del av teamet!

Vi söker ständigt efter talangfulla kollegor som delar vår passion att förena teknik och människor. Var med och skapa förändringar som gör skillnad. Välkommen att bli en av oss!